Ordu Ulubey Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Ordu Ulubey Ziraat Odası > Haberler > ULUBEY ZİRAAT ODASINDAN BUDAMA YETİŞTİRME ELEMANI EĞİTİMİ

ULUBEY ZİRAAT ODASINDAN BUDAMA YETİŞTİRME ELEMANI EĞİTİMİ

ULUBEY ZİRAAT ODASINDAN BUDAMA YETİŞTİRME ELEMANI EĞİTİMİ

Ulubey Ziraat Odası Başkanlığı ,İl Müdürlüğümüz, ve Ulubey İlçe Müdürlüğümüz işbirliğinde Ulubey ilçemizde düzenlemiş olduğumuz 3 günlük “Budama Elemanı Yetiştirme" kursuna katılan 75 üreticimize sertifikalarını verdik.
3 gün süren eğitimizin ilk gününde odamız toplantı salonunda budama ile ilgili teorik eğitim verildi.Budamanın önemi ve verime olan katkısı ayrıntıları ile anlatıldı.Anlatılan konular 2. gün Ulubey Eymür Mahallesinde 3. günde ise Aydınlar Mahallesinde bulunan fındık bahçelerimizde bizzat uygulamalı olarak çiftçilerimize gösterildi ve kendilerine de uygulama yaptırılarak 3 gün eğitimi sona ermiştir. Eğitime yoğun talep olması ayrıca bizi çok mutlu etmiştir.
3. Günün sonunda odamız toplantı salonun da kaymakamımız ve diğer daire amirlerinin katılımlarıyla içlerinde bayan üreticilerimizin de olduğu 75 üreticimize sertifikaları verilmiştir..Törende söz alan İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Kemal YILMAZ'ın "Ordu'nun en güzel ve bahçelerinin Ulubey'de olduğunu belirtmesi bizleri ayrıca onurlandırmıştır. Ziraat Odası Başkanımız Sayın Mehmet Ali AYDIN " Kursu başarıyla tamamlayan yeni budama elemanlarımızın bundan sonraki dönemde bahçelerinde tekniğine uygun budama yapacaklarını ve ana ürünümüz olan fındıkta verim ve kaliteyi artırarak ilimiz ekonomisine katkı sağlayacaklarını belirterek bu eğitimlerin artarak devam edeceğini" söylemişlerdir.. Düzenlenen eğitimin ilimiz tarımına hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz